Hoe te gebruiken

Ons Anti-Bot protection systeem is momenteel nog niet inzetbaar voor webapplicaties. We zijn hier druk mee bezig en kunnen hier helaas nog geen datum aan koppelen aan de release van onze Anti bot solution. Naast het doorontwikkelen van ons Bot management, wordt ook onderzocht in welke vorm we ons Anti-Bot protection systeem uiteindelijk het beste kunnen aanbieden. Lees hoe u als website eigenaar ons in de tussentijd kunt helpen om ons systeem te verbeteren.

Hoe werkt ons systeem

Elke website heeft helaas te maken met grote aantallen Bots die ongevraagd uw website bezoeken. Hoewel niet alle Bots schadelijk of ongewenst zijn, denkt u maar aan de GoogleBot bijvoorbeeld, zijn vele andere Bots helaas wel ongewenst of zelfs schadelijk en dan is een effectieve vorm van Bot management wenselijk. De Anti bot service die wij momenteel ontwikkelen gaat deze ongewenste Bots zoveel mogelijk tegenhouden. Soms is dit erg simpel door gewoon de useragent of de referrer uit te lezen en deze te vergelijken met onze signatures database, bij een match kan dan de Bot simpel gestopt worden. Dit zijn veelal de eerste generatie Bots die zich simpel laten stoppen. De nieuwe generatie Bots zijn vaak HeadlessBrowsers die veel kenmerken van gewone bezoekers hebben. Dit maakt het blokkeren van deze Bots al een stuk moeilijker. Bij deze Bots is het zaak om alle kenmerken en gedrag goed te bekijken. Machinelearning biedt hier ook mogelijkheden in.

Voordelen van een Anti-Bot systeem

Als u een Anti-Bot systeem gebruikt dan heeft dat diverse voordelen voor uw online aanwezigheid. Websites kunnen sneller worden door het blokken van veel Bot verkeer. Uw webapplicatie zal veiliger worden omdat de kans op (geautomatiseerde) aanvallen zal afnemen. U positie in de zoekmachines zal beter worden omdat uw website minder bezocht wordt door Web-scrapers die de content van uw website stelen.